Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat

Könyvajánló

Könyvek
2017.
Бер.
20.

Поява першої цифрової публікації

Örömmel értesítjük kedves látogatóinkat, hogy megjelent levéltárunk első digitális kiadványa. Címe: A pedagógia szolgálatában. Tisztelgő írások dr. Sallai József 80. születésnapjára. Szerkesztette: Reszler Gábor. Nyíregyháza, 2016. 243 p. 

A kötet a címre kattintva válik olvashatóvá

.

 

 

2017.
Бер.
20.

Цифрова Східна Угорщина в архіві

Örömmel értesítjük kedves látogatóinkat, hogy levéltárunk 1  éves Digitális Kelet-Magyarország előfizetést nyert! Kutatótermünkben 2018. február 15-ig így digitálisan is olvashatóvá válik megyénk kedvenc napilapja.

 

 

2016.
Жов.
25.

1956 Саболч-Сатмар-Берег області - Пропонована бібліографія - З читанням змісту

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével kapcsolatos könyvtári dokumentumai levéltárunkban

 

Ajánló bibliográfia

A bibliográfia célja, hogy önálló kötetek, könyvrészletek, tanulmányok, újságcikkek és dokumentumfilmek ajánlásával képet adjon azokról a levéltárunkban fellelhető könyvtári dokumentumokról, amelyek segíthetik az 1956-os forradalom és szabadságharc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, ill. néhány tétellel Kárpátalját is érintő történéseinek, résztvevőinek mind teljesebb megismerését.

2016.
Лип.
26.

Подарунок книги

 

 

Tóth Sándor kutatónk Philipp Kisel: Nili mystici ex papadiso voluptatis… kezdetű művével gazdagította szakkönyvtárunk állományát. A latin nyelvű, egyházi ünnepekről szóló kötet 1666-ban, Bambergben jelent meg.

 

2013.
Травень.
2.

Könyvajánló

Szakkönyvtárunkból a világháborúkban elesett hősökre emlékezőknek az alábbi könyveket ajánljuk:

I. világháború

2015.
Лип.
28.

Az anarcsi Bárókert - Könyvajánló

 

 

 

 

Mi marad meg a múltból? Generációról generációra öröklődő hagyományok, emlékek, iratok, tárgyak, épületek mellett az évszázados fák, bokrok is mesélnek a különböző korokról azoknak, akik értik az üzenetüket.

2015.
Кві.
15.

Tanulmányok Tiszaszentmártonról

Manapság örülnünk kell minden olyan helytörténeti munkának, amely eljutva a nyomdáig könyvként megjelenhet és maradandóan hirdetheti, hogy a múlt, az ősök ismerete és tisztelete olyan örökség, amit ápolni kell, hogy továbbadható legyen. Ilyen a 2014-ben a helyi önkormányzat által kiadott Tiszaszentmárton című tanulmánygyűjtemény, amely ráirányítja a figyelmet arra, hogy egy ilyen kis településnek is megvann a maga érdekes történelme és a folyamatos fejlődést mutató jelene, hogy vannak különlegességei és szépségei a falunak, amire büszke lehet minden itt élő vagy a településhez érzelmi, családi szálon kötődő érdeklődő.

2014.
Вер.
5.

Nem mindennapi élet

Szívesen olvasok önéletrajzot, főként ha az jól van megírva és a címről szól. Kornfeld Tamás családi fotókkal illusztrált könyve olvasásra csábító. A szerző, a 90 éves, Amerikában élő aneszteziológus professzor is nagy idők nagy tanúja, de ő más aspektusból láttatja a 20. századot, hiszen neki valóban nem mindennapi sors jutott osztályrészül.
2014.
Лип.
3.

A magyar zsidóság mindennapjai

 

A Corvina Kiadó gondozásában az elmúlt időszakban több olyan kötet látott napvilágot, mely a magyar társadalom egészének vagy egyes tagjainak a hétköznapjaival foglalkozik. Ebbe a sorozatba illeszkedik Körner András munkája is. 

2013.
Вер.
3.

Mária-napi irodalomajánló

A közelgő Mária-nap alkalmából szeretnénk figyelmükbe ajánlani Eötvös Károly (1841–1916) Magyar alakok című kötetéből A kis Mariska (Gróf Széchenyi István nőtlen korából) című írást. Szakkönyvtárunkban a 60126-os raktári szám alatt megtalálható mű Budapesten jelent meg 1908-ban. A kötetben többek között Szlávy Józsefről, Náray Imréről, Madarász Józsefről, Simonyi Ernőről, Táncsics Mihályról is megemlékezik a szerző.

A kötet kis Mariskáról szóló megható története ide kattintva olvashatóvá válik.Utolsó frissítés: 2020.10.19. Понеділок, 15:44
Об'єднати вміст