Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
Minden levéltári rendezvény:
2020.
szep.
7.

Családi levelesládák - Dr. Balogh István levéltár-igazgató hagyatékából

Dr. Balogh Istvánt muzeológusként, néprajzkutatóként, levéltárosként élete, munkássága Debrecenhez és Nyíregyházához kötötte, de jól ismert volt az országos szakmai körökben is. Rendkívüli szaktudása, széleskörű érdeklődése és ismerete tükröződik abban a hagyatékban, amely gyermekeinek köszönhetően levéltárunkba került. Ebből a gazdag anyagból mutatjuk be a levéltárunk földszintjén lévő kiállítótérben és virtuális kiállításunkon azokat a munkájának nagyrabecsülését kifejező kitüntetéseket, amelyekről közismert szerénysége miatt kevés szót ejtett. 
2015.
dec.
2.

Vendégünk lesz Ö. Kovács József

 

 

Tisztelettel hívjuk 2015. december 8-án, kedden 11 órára a levéltár kutatótermébe évzáró rendezvényünkre.

Meghívó

2014.
jún.
10.
2016.
okt.
27.

Beszélgetés Dr. Sipos Gáborral

Tisztelettel hívjuk 2016. november 7-én (hétfőn) 11 órára a levéltár kutatótermébe, ahol bemutatkozik az Erdélyi Református Egyházkerületi Levéltár és vezetője, Dr. Sipos Gábor.

 

 

 

2012.
nov.
20.

Születésnapi emlékdélután

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt november 26-án, hétfőn 14 órára levéltárunk kutatótermébe, ahol egykori igazgatónkra, dr. Balogh Istvánra emlékezünk.
2013.
jún.
7.

Kutatói kerekasztal

Június 3-án  tartottuk meg második Kutatói kerekasztal beszélgetésünket.
2020.
febr.
3.

Szent László hagyománya

 

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat több erdélyi és partiumi megyével ápol partnerkapcsolatokat. Amíg a határhoz közeli Szatmárral elsősorban gazdaságélénkítés, addig az erdélyi Hargitával és Kovásznával turisztikai fejlesztéseket célzó együttműködéseket alakított ki. 

2014.
nov.
17.

Levéltár-történeti délelőtt

Várunk minden érdeklődőt november 24-én, hétfőn 11-kor levéltár-történeti délelőttünkre. Emlékezzünk együtt a főiskola egykori főigazgatójára, dr. Margócsy Józsefre, aki nyugdíjasként hosszú évtizedeken át segítette helytörténeti munkánkat. 

 

Meghívó

2018.
jún.
13.

Szavazzon Ön is!

A SZAVAZÁS LEZÁRULT!

2018 márciusában az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rajzpályázatot írtunk ki általános iskolás diákoknak. 

2013.
nov.
28.

„Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből”

2013. november 25-én 9 órától az „Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből” című rendezvénysorozatunk keretében Feiszt György szombathelyi kollégával a délelőtt háziasszonya, Henzsel Ágota főlevéltáros beszélgetett szakmai munkásságáról, publikációiról.

Galéria
 Utolsó frissítés: 2020.09.19. szombat, 21:35
Tartalom átvétel