Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható. További tájékoztatáshoz kattintson >>> ide <<< .
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2018.
febr.
28.

 

A Magyar Levéltárosok Egyesülete "Az év levéltári kiadványa 2017" pályázatának egyik díjazottja lett a Kárpátaljai Állami Levéltárral közös kiadásban megjelentetett Bereg vármegye címeres pecsétje, 1836 című, Kujbusné Mecsei Éva és Mykhailo Mishuk által szerkesztett könyvünk.

A forráskiadványok kategóriában megosztott harmadik helyezést elnyert kötetben közreadjuk a beregszászi levéltár őrizetében lévő, még eddig kevesek által látott, latinul íródott oklevelet. A magyar, ukrán, angol nyelvű kötetet előszavával megtisztelte dr. Mikó Zsuzsanna főigazgató. A bevezető tanulmányt Kujbusné Mecsei Éva írta. A fordítás Kutassy Ilonának, Nagy Dórának és Vraukó Tamásnak köszönhető. A kötet lektora Csatáry György és Szendiné Orvos Erzsébet volt. A kiadásra több mint 10 évet várt kötet megjelenését a Külgazdasági és Külügyminisztérium tette lehetővé. Köszönet illeti mindazokat, akik a közkinccsé tételt segítették, így Bacskai Józsefet, Arany Krisztinát, Puskás-Paulik Ágnest és Galambos Sándort. A nyomdai munkálatokat a Greifer Press Bt. végezte.


Meghívó

Média:Utolsó frissítés: 2018.12.17. hétfő, 15:52