Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2017.
nov.
20.

2017. november 20-án tartott Levéltár-történeti délelőttünkön az elmúlt évben elhunyt

dr. Nagy Ferenc

címzetes levéltár-igazgatóra

emlékeztünk.

A volt munkatársak, barátok, tisztelők, a megye képviselői, valamint  lányai, Zsuzsanna és Csilla részvételével 2017. november 20-án dr. Nagy Ferenc emlékét idézték fel a levéltár kutatótermében.

Intézménytörténeti délelőttünkön minden évben a munkánkat, életünket és a levéltárügyet is meghatározó, elhunyt kollégáinkról szólunk. Korábban bemutattuk érdeklődő jelenlévőinknek Balogh István munkásságát, a hagyatékában maradt és általunk kiadott kéziratokat, Margócsy József várostörténeti munkásságát, László Géza levéltáros szerteágazó kutatásait és érdekes adatfeltárásait.

Az idén volt igazgatónkra emlékeztünk. Az elmúlt évtizedekben készült fotók segítségével idéztük fel jóságos, lélekkel teli alakját. Szakmai életútjáról, róla maradt emlékeinkről régi munkatársa, Henzsel Ágota főlevéltáros szól. Megosztotta velünk gondolatait Vágsellyéről Novák Veronika igazgató asszony, érzéseit pedig igazgatónk lánya, Nagy Csilla is. Az ibrányi temetőben elhelyeztük a szeretet virágait, majd a család otthonában feleségével és lányaival emlegettük fel a közös, kellemes pillanatokat.

Igazgatóink

Galéria

 

Média:
Szabolcs Online
Kelet-Magyarország: Címlap   Teljes oldal   CikkUtolsó frissítés: 2021.04.23. péntek, 10:09