Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható. További tájékoztatáshoz kattintson >>> ide <<< .
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2017.
okt.
30.
A Múzeumok őszi fesztiválja keretében a Jósa András Múzeum látogatói vendégeskedtek 2017. október 30-án este a levéltárban.

Rendkívüli élményben volt része annak, aki hétfő este a múzeumi programot választotta. A különleges kiállításmegnyitón Mayer Hella és Zsombori Erzsébet (Zsimbi) festményeit nem csak megtekinthette a látogató, hanem megérezhette a sugallattát is a Vörös Postakocsi Műhely tagjainak: Béres Tamásnak, Csabai Lászlónak, Gerliczki Andrásnak, Kováts Dénesnek, Kováts Juditnak, Nagy Zsukának és Oláh Andrásnak a versein, rövid elbeszélésein keresztül. Egy-egy kép mindenkiben más gondolatot, érzést ébreszt, ezt igyekeztek hangsúlyozni a szabolcsi irodalmárok, ösztönözve a látogatót is a művészet befogadásának élményére, amelyhez zenei aláfestést Suhanyecz Viktória hegedű, Takács Julianna zongora, valamint Pila, Paulon László Levente és kisfia gitárjátéka adott.

Az emelkedett hangulatú irodalmi est után a múzeum sötét udvarán lámpával átsétálva jöttek az érdeklődők a levéltárba, ahol Nagy Dóra mb. igazgatóhelyettes ismertető kisfilmünk levetítését követően raktárlátogatásra invitálta a jelenlévőket, megmutatva féltett kincseik közül a legrégebbi oklevelet, a legszebb armálisokat, legérdekesebb iratokat.

GalériaUtolsó frissítés: 2018.12.11. kedd, 15:13