Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható. További tájékoztatáshoz kattintson >>> ide <<< .
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2017.
okt.
7.

Legújabb kiadványunkat, Károlyi Sándor és Barkóczy Krisztina levelezésének Kovács Ágnes szerkesztésében megjelent 2. kötetét is megismerhették a 2017. október 4-én Fehérvárcsurgón, a Károlyi-kastélyban tartott tanácskozásukon a család történetével foglalkozó kutatók.

Meghívó

Az elmúlt évben levéltárunkban tartott műhelybeszélgetésen a kutatási irányok és lehetőségek latolgatása során vetődött fel a kötet kiadásának terve.  Az NKA támogatásának köszönhetően megjelent forráskiadvány kapcsán a fehérvárcsurgói találkozón Laczlavik György bemutatta a családi levelezést, sőt kollégáival közösen a legérdekesebb levelekből kamarakiállítást is rendezett a tanácskozás résztvevőinek nagy örömére. Mészáros Kálmán, a kötet lektora a levelekből idéző hangulatos előadásával csinált kedvet a vaskos kötet olvasgatásához, Kovács Ágnes a levélíró Károlyi életén keresztül mutatta be a történelem sorsformáló szerepét, Bara Júlia pedig a család palotáiról, udvarházairól adott vázlatos képet. A délutáni kerekasztal-beszélgetésen az egyre népesebb kutatócsoport új perspektívákat vázolt fel, amelynek eredményeit remélhetőleg a jövő évi workshopon már megismerhetjük.

Galéria

http://mnl.gov.hu/mnl/szszbml/hirek/muhelykonferencia_0

 Utolsó frissítés: 2018.09.18. kedd, 21:07