Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2017.
szep.
25.

A  24. Szabolcs-szatmár-beregi Nemzetközi Levéltári Napok nyitó rendezvénye 2017. szeptember 28-án 13 órakor a Megyeháza Bessenyei Nagytermében kezdődik, majd másnap Szlovákiában folytatódik.

A konferencia napján az ügyfél- és kutatószolgálat zárva tart, várunk minden érdeklődőt szeretettel rendezvényünkre.

Meghívó (PDF)

A levéltári napok hagyományai közé tartozik az ünnepélyes megnyitó. Ebben az évben a megyei közgyűlés elnöke mellett az MNL főigazgató-helyettese, Szlovákia kisebbségügyi kormánybiztosa és Magyarország ungvári vezető konzulja is köszönti a jelenlévőket. A Pro Archivo-emléklapok átadásával azoknak mondunk köszönetet, akik értékes iratokat ajándékoztak levéltárunknak vagy szakmai munkánkat segítették.

A Jósa András Múzeummal, a Nyíregyházi Egyetemmel, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárral, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesülettel közös megyei helytörténeti pályázat eredményhirdetése után neves hazai és szlovákiai előadók vázolják a nyíregyháziakat is érintő 1946–1947. évi csehszlovák–magyar lakosságcsere történelmi körülményeit, eseményeit és ráirányítják a figyelmet a levéltárakban őrzött forrásokra is.

Szeptember 29-én a szakmai utunk Szlovákiába vezet. Jászón  a regisztrált résztvevőkkel a monostort látogatjuk meg, Kassán pedig gróf Esterházy János szobrát koszorúzzuk meg. 

A rendezvény fő támogatója az NKA Közgyűjteményi Kollégiuma.Utolsó frissítés: 2021.04.23. péntek, 10:09