Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2017.
aug.
16.
Hívunk és várunk minden érdeklődőt 2017. augusztus 28-án 9 órára a levéltárba a megyebeli helytörténészek első szakmai találkozójára.

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület minden év augusztusában olyan közös programot szervez, amellyel igyekszik ráirányítani a figyelmet a helytörténetírásra. Az idén a Nyíri Honvéd Egyesület is csatlakozott a rendezvényhez. Délelőtt a helytörténetírás kézzel fogható eredményeit mutatják be előadóink: a Beregszászban, Szatmárnémetiben működő helytörténeti programokról, tudományos projektekről, a megyénkbeli egyéni kutatásokról, felnőtt és gyermek helytörténeti rendezvényekről, megjelent kiadványokról szólnak. Délután kötetlen beszélgetés keretében a régi és új kutatók, érdeklődők osztják meg tapasztalataikat és ötleteiket a jelenlévőkkel. A rendezvény célja a személyes ismerkedés, a virtuális tapsztalatszerzés és a helytörténeti kutatás segítése - e célból lesznek jelen a forrásőrző intézmények képviselői is.  Remélhetőleg a "kincskeresésre" buzdító diákpályázat sem kerüli el a vakációzó gyerekek figyelmét.

MeghívóUtolsó frissítés: 2019.09.20. péntek, 15:07