Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható.
Hadigondozási jegyzőkönyv
2017.
márc.
2.
Tisztelt Tanárok!

Az utolsó történelmi pillanatban megyénkben is sikerült megszólaltatni azokat, akik 20. századi történelmünk elhallgatott eseményét, a málenkij robot meghurcoltatását és kényszermunkáját túlélték.

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára és a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium együttműködésének köszönhetően az elmúlt fél évben rögzített beszélgetésekből szól az

Amit még megtartott az emlékezet… Beszélgetések a málenkij robot szabolcsi, szatmári, beregi túlélőivel című dokumentumfilm.

A dr. Szilágyi László kutatótanár által szerkesztett 40 perces film oktatási célra készült és fejezetekre bontva mutatja meg a málenkij robot legfontosabb mozzanatait tíz túlélő és szemtanú visszaemlékezésén keresztül.

Tisztelettel ajánljuk figyelmébe a filmet! A vetítés előtt dr. Szilágyi László kutatótanár és a felvételen kérdezőként közreműködő Molnár Eszter 11. osztályos tanuló szívesen megosztja röviden a beszélgetések során szerzett tapasztalatait is.

A rendhagyó történelemóra iránti igényüket kérjük, hogy regisztrálják: http://www.szabarchiv.hu/drupal/regisztracios_lap

CsatolmányMéret
film.jpg119.04 KBUtolsó frissítés: 2018.04.19. csütörtök, 18:19