Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2017.
jan.
31.

2017. január 30-án, a Múltról mindenkinek programsorozat keretében mutattuk be dr. Takács Péter: Közelítések Szabolcs-Szatmár megye 1956-os hőseihez c. kötetét. A szerzővel Gottfried Barna főlevéltáros beszélgetett. Takács tanár úr kitűnő előadását, történelmi áttekintését a rendezvény résztvevői nagy élvezettel hallgatták.

 A bemutatott kötetben helyt kaptak a történész, közéleti szereplő, rendszerváltó, politikus dr. Takács Péter 1956-os írásai, amelyek 1989-2016. között jelentek meg, illetve amelyek akkor nem jelenhettek meg. A könyv az 1956-os forradalom hiteles helyi történetéhez szolgál pótolhatatlan információkkal, olyan interjúkat közölve például, amelyeket ma már nem készíthet el senki. A kötet túlmutat a forradalom históriáján, hiszen 1989-be is elvezeti az olvasót, abba az esztendőbe, amikor az „ellenforradalom” népfelkelés lett, amikor – évtizedek után – megadták a végtisztességet a kivégzett forradalmároknak, amikor megjelent a lehetőség a forradalom valódi természetének megismerésére. Mindazok számára, akik közelíteni szeretnének az 1956-os forradalomhoz, jó szívvel ajánljuk a kötetet.

Galéria

 Utolsó frissítés: 2021.04.15. csütörtök, 13:27