Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható. További tájékoztatáshoz kattintson >>> ide <<< .
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2014.
szep.
13.
A választási iratokat – a jegyzőkönyvek kivételével – a választást követő 90. nap utáni első napon meg kell semmisíteni.
Az egyéni választókerületi és az országos listás szavazóköri jegyzőkönyvek első példányát a Nemzeti Választási Irodának kellett eljuttatni 2014. április 14-ig.
 
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára a Nemzeti Választási Irodától veszi át a választási jegyzőkönyvek első példányait.
 
A jegyzőkönyvek második példányait a helyi választási iroda vezetője, azaz az önkormányzat vagy a közös önkormányzati hivatal jegyzője helyezi irattárba, és meghatározott ideig őrzi.
 
A Magyar Nemzeti Levéltár megyei tagintézményei, így a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár sem vehet át jegyzőkönyveket, azokat nem veheti állományba.
 
Jogszabályi hivatkozások: 2013. évi XXXVI. tv., 12/2014. számú NVI utasítás (IV. 15.)Utolsó frissítés: 2018.12.17. hétfő, 15:52