Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2014.
júl.
7.

A szatmári emlékek és hagyományok ápolása jegyében a Luby Társaság 2014. július 4-én újra megrendezte a Luby Emléknapot és Konferenciát Fehérgyarmaton a Városi Galériában.

 

Cservenyák László elnök megnyitó és köszöntő beszédét követően az érdeklődők Takács Péter és Csorba Sándor professzorok, továbbá László Gézáné Szarka Ágota könyvtáros előadását hallhatták Szatmár vármegye XIX. századi gazdaságáról, irodalmáról, közéletéről, lapkiadási sajátosságairól. A vármegye bemutatása mellett a Luby család ismert és kevésbé ismert tagjainak: Luby Zsigmondné Ilosvay Katalinnak, Luby Gézának és Luby Lajosnak az életútját követhettük végig Kujbusné Mecsei Éva levéltár-igazgató, valamint Zsoldos Ildikó és Kiss Kálmán, a Nyíregyházi Főiskola tanárainak előadásaival. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével és üdvözlő szavaival Farkas János alpolgármester is.
A konferenciát ünnepélyes koszorúzás követte a Milleniumi Kossuth Emlékműnél, majd az egész nyáron antik rózsákban pompázó nagyari Luby-kúriában tettek látogatást a jelenlévők.
 Utolsó frissítés: 2020.09.14. hétfő, 13:02