Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2019.
aug.
8.
2019. augusztus 6-án Várallyay Gyula, egykori '56-os menekült volt levéltárunk vendége, akitől korábban a családjára vonatkozó dokumentumokat kaptunk ajándékba, amit tavalyi levéltári napunkon Pro Archivo-emléklappal köszöntük meg. 

Nagy örömünkre ajándékozónk vállalta azt a beszélgetést, ami gazdagítja oral history gyűjteményünket. Az interjú során felelevenítettük a fiatalkori nyíregyházi éveket, a család megyénkben is fontos hivatalt betöltő tagjainak történetét, valamint néhány, országosan is ismert és elismert felmenő életét. A beszélgetés alatt kiemelt szerepet kaptak az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei, amelyekben Várallyay Gyula is a budapesti Műszaki Egyetem diákbizottságának tagjaként feladatot vállalt. Különösen érdekes volt emigrálásának története, valamint az is, hogyan került be a Harwardra, majd kezdett új és rendkívül sikeres életet Amerikában, illetve pozíciói révén hogyan járta be a világot.

GalériaUtolsó frissítés: 2020.08.13. csütörtök, 15:51