Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható. További tájékoztatáshoz kattintson >>> ide <<< .
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2018.
júl.
19.

Kedves Kollégák! Tisztelt Érdeklődők!

Szeretettel várunk mindenkit szeptemberi levéltári napjainkra!

Az előzetes program elkészült, a galíciai emlékútra már lehet jelentkezni!

A 25. Nemzetközi Levéltári Napjainkon a Nagy Háborúra emlékezünk 2018. szeptember 27-én, csütörtökön. Helyszín Nyíregyházán a Megyeháza díszterme.  A 9 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitó, a Pro Archivo-emléklap átadása és a helytörténeti pályázat eredményhirdetése után a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium és rzeszówi testvériskolájuk bemutatja a világ számos pontjára kiterjedő, a világháború emlékezetét feltáró közös projektjét. A délben kezdődő tudományos tanácskozáson a helybeli kollégáink mellett megtisztelnek bennünket előadásaikkal a kárpátaljai, a német, osztrák és szlovák levéltárosok, történészek is. A tanácskozást a Hősök Temetőjében 18 órakor kezdődő közös koszorúzás zárja majd. Programunkat az NKA támogatja.

Hagyományainkhoz híven az idén is tervezzük a konferenciához kapcsolódó szakmai utat. A dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató úr által Galíciába tartó emlékút azonban forráshiány miatt teljes egészében önköltséges. A tervezett résztvevők száma max. 35 fő.

Kérjük, hogy aki szeretne részt venni az emlékúton, legkésőbb augusztus 20-ig regisztráljon a http://www.szabarchiv.hu/drupal/node/165257 elérhetőségen. A részvételi díjat szeptember 1-ig kérjük a visszaigazoláskor megadott számlaszámra befizetni.

 Negyedszázados levéltári napjainkra mindenkit szeretettel várunk!Utolsó frissítés: 2018.08.14. kedd, 19:43