Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható.
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2018.
máj.
29.

Szolnoki kollégáinknak köszönhetően május 28-án egy rendkívüli levéltár-pedagógiai foglalkozáson vehettek részt a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola 6. osztályos tanulói.

 Mákos Judit levéltári könyvtáros és Szabóné Maslowski Madlen levéltáros kolléganőink papírtörténeti előadásukkal, majd az azt követő gyakorlati bemutatóval varázsolták el a diákokat. A gyerekek megismerkedhettek a ma is használt papír előzményeivel, pl. a viasztáblával, pergamennel, de olyan különleges papírt is tapinthattak, ami rongyból készült. A diákoknak a program végén még arra is lehetőségük nyílt, hogy maguk is megpróbálkozzanak a papírmerítéssel. 

A rendezvényen bemutattuk "Atkakaland a levéltárban" című, a levéltárat, munkánkat, iratainkat bemutató kisfilmünket is. 

Galéria

Média:

 

 Utolsó frissítés: 2018.06.23. szombat, 19:09