Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2012.
jan.
25.

 

2012. január 23-án

Dr. Csorba Sándor előadásával, valamint a Kölcsey és Kende család iratait bemutató kiállítással ünnepeltük a Magyar Kultúra Napját.

 

Meghívó

Képek a rendezvényről

Képek a kiállításról

Virtuális kiállítás

2011 tavaszán Kovácsné Repelik Anikó, a mátészalkai gyermekvédelmi központ vezetőjének jóvoltából egy Kölcsey-levéllel gyarapodott gyűjteményünk.

Az irat tartalmát tekintve ugyan nem volt ismeretlen a Kölcsey Ferenc életművét kutatók előtt, ahogyan azt Csorba Sándor előadásából megtudtuk, de őrzési helyét nem ismerték.

A rendezvényen együtt ünnepelt velünk Tóth István, Magyarország beregszászi főkonzulja, aki köszöntővel is megtisztelte a jelenlévőket. Köszöntőjében szót emelt a beregi levéltári anyag digitalizálának fontosságáról. Vendégünk volt Myshuk Mikhaylo, a Kárpátaljai Állami Területi Levéltár igazgatója és Kutassy Ilona, a Kárpátaljai Állami Területi Levéltár beregszászi fiókjának vezetője, valamint Dr. Barabás László, az Osztrák Köztársaság tiszteletbeli konzulja.

 

Hírek a rendezvényről:

 Utolsó frissítés: 2020.09.24. csütörtök, 22:09