Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható. További tájékoztatáshoz kattintson >>> ide <<< .
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2009.
márc.
18.

A levéltári segédletek az iratanyagban való tájékozódást segítik.

Alapvető levéltári segédlet a fond- és állagjegyzék, amely a levéltárban őrzött összes iratot magában foglalja. A fond egy önálló irategyüttest (általában egy iratképző szervhez kapcsolódó iratanyagot) jelent, az állag a fondon belüli kisebb egység.

A fondjegyzék sohasem lehet teljesen pontos, mert a levéltár anyaga az iratgyarapodás és fogyás révén folyamatosan változik.

Levéltári segédletek készülhetnek egy-egy fond, állag anyagához, vagy az iratoknak a kutatás szempontjából fontos más csoportjaihoz is. Ilyenek a feudális kori összeírások, amelyeknek Szabolcs megyét érintő iratai rendelkeznek speciális segédlettel.Utolsó frissítés: 2018.12.17. hétfő, 15:52