Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2011.
Jan.
20.

2011. január 17-én a levéltár kutatótermében az Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből új sorozatunk vendége Valuch Tibor volt, akivel Galambos Sándor beszélgetett.

Meghívó

Valuch Tibor történész, az MTA doktora, egyetemi docens. Kutatási területe a XX. század második felének társadalom-, művelődés- és életmódtörténete. Eddig nyolc könyve jelent, tizenegy kötetet szerkesztett, több mint félszáz tanulmányt, cikket írt különböző kiadványokba. Tudományos közéleti tevékenysége is rendkívül aktív: számos, a második világháború utáni magyar történelmet vizsgáló kutatási programban vett részt. A Hajnal István Kör elnöke, a Korall c. társadalomtörténeti folyóirat tanácsadó testületének tagja.
 
A Debreceni Egyetem és az ELTE oktatója beszélt nyíregyházi kötődéséről, egyetemi éveiről. Fiatalon részt vett a Határ című folyóirat szerkesztésében, majd a homokmégyi kutatócsoportban vállalt szerepet. A beszélgetés során Valuch Tibor megosztotta a hallgatósággal kutatásmódszertani tapasztalatait, szólt az  1956-os Intézetben végzett munkájáról, néhány megjelent kötetéről és további terveiről. Említést tett a debreceni jelenkortörténeti konferenciák szervezéséről és a Hajnal István Körről. A beszélgetés után vendégünk rövid prezentációban villantotta fel a 20. század második felében divatos öltözködés jellemzőit, végül a nagyszámú közönség soraiból feltett kérdésekre válaszolt.
Rendezvényfotók
A rendezvény a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0026 számú pályázat támogatásával valósul meg.

 Utolsó frissítés: 2021.04.15. Thursday, 13:27