Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2018.
Jan.
3.

Az első világháború a Vasvári Pál Gimnázium diákjaival

Kedves Diákok!

Ha a történelmet nem csak tanulni, hanem érteni és kedvelni is akarjátok, ha az első világháború érdekel benneteket, akkor kattintsatok az alábbi linkre és fedezzétek fel a múlt sokszínűségét a Vasvári Pál Gimnázium diákjaival!

http://www.nyhvpg.hu/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=19&Itemid=39 

2016.
May.
4.

Historieblogs

A különféle intézményi (közgyűjteményi, tanszéki, kutatóintézeti) honlapok és adatbázisok, a naponta frissülő online történelmi magazinok mellett számos blog gazdagítja a neten elérhető kutatásban, oktatásban, tanulásban jól hasznosítható oldalak számát.

2016.
Jan.
25.

Töriblogok

A különféle intézményi (közgyűjteményi, tanszéki, kutatóintézeti) honlapok és adatbázisok, a naponta frissülő online történelmi magazinok mellett számos blog gazdagítja a neten elérhető kutatásban, oktatásban, tanulásban jól hasznosítható oldalak számát.

2013.
Sep.
30.

Europeana – think culture

 

Az Europeana projekt célkitűzése, hogy a különösen értékes, inspiráló és gazdag európai kulturális örökség az interneten böngészhető legyen. Mindez többféle célt szolgál, amelyet négy fogalomban foglaltak össze.

2013.
May.
24.

Kattintson EME honlapra!

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) az erdélyi tudományos és irodalmi élet fellendítésére alakult egyesület. Története messzire nyúlik vissza, hiszen egy erdélyi tudós társaság létrehozását elsőként Bod Péter vetette fel 1760-ban.

2013.
Feb.
15.

Folyóirat-ajánló


Megjelent az Állambiztonsági Szolgálatok Levéltára online folyóiratának, a Betekintőnek a 2012/4. száma

2013.
Jan.
6.

A MAGYAR NEMZETI LEVÉLTÁR ORSZÁGOS LEVÉLTÁRÁNAK ADATBÁZISAI

A középkori és koraújkori történelemmel foglalkozó szakemberek, de az okleveleket és címeres nemes leveleket is „forgató” családkutatók számára is már régen megszokott, hogy a kért levéltári anyagot elsősorban fotón tekinthetik meg. Eddig a fotók megtekintéséért is el kellett a levéltárba menni, esetenként több órát is utazva, hogy ott a jelzetet kikeresve a kérő- és kísérőlapokat kitölteni, majd várni az irat előkészítésére. Ismerve az elvárásokat és kihasználva a technika adta lehetőségeket, néhány éve nagyszabású digitalizálási projektbe kezdtek a levéltárak.A levéltári honlapok létrejötte óta lehetett egy-két iratot viszontlátni számítógépen is, de mára komplett adatbázisok készültek el. Nemcsak a levéltári anyag állományvédelme szempontjából fontosak és előnyösek, de folyamatosan bővíthetők és javíthatók, az interneten közzétéve pedig akár otthonról is kutathatók.

2010.
Apr.
6.

Szlovákiai Magyar Adatbank

FÓRUM KISEBBSÉGKUTATÓ INTÉZET

2010.
Jan.
14.

A Vörös Postakocsi

XXI. századi Vörös Postakocsi! Tessék! Lássák! Szálljanak be!
A folyóirat legújabb számát a  2009. decemberi nyilvános bemutatón kollégánk ismertette.

2009.
Apr.
28.

Kattintson a nava.hu-ra!

Hallott már a digitális archívumról?  Ha nem, akkor kattinson rá a nava.hu-ra!

 Utolsó frissítés: 2019.10.21. Monday, 19:34