Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2017.
Jun.
1.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2017. június 9–10-én a Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára közösen rendezni meg az I. Levéltári Pikniket, amely az első országos levéltári seregszemle. Június 9-én nem csupán a Levéltári Piknik veszi kezdetét, hanem útjára indul a Nyitott Levéltárak 2017 országos programsorozata, valamint „A pesti serfőzéstől a sörgyártásig” és a „Prost Heidelberg! A heidelbergi sörfőzdék és sörözők története” című kiállítások nyitó ünnepségét is ekkor tartják a szervezők.

A kétnapos rendezvényen az ország számos levéltára és közgyűjteménye mutatkozik be Budapest Főváros Levéltára (1139 Budapest, Teve u. 3–5.) udvarán, ahol a kiállító intézmények standjai mellett színes programok is várják a látogatókat.

A két nap folyamán többek között tárlatvezetésre, levéltári sétára, intézmény bemutatóra, kézműves foglalkozásra és filmvetítésre is sor kerül. A szervezők szeretnék, ha a családok is kilátogatnának, szétnéznének a levéltárban, ezért szombat délelőttől kora délutánig bohócok, artisták, állatsimogató, arcfestés és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket.

A Levéltári Piknik központi témája a gasztronómia, ezért nem csupán a szellemi felfrissüléshez adnak meg minden lehetőséget a szervezők, hanem a kulináris élvezeteknek is teret biztosítanak: lacikonyha, rózsafagylalt és kézműves sörök várják a kikapcsolódni vágyókat.

További információért érdemes ellátogatni a Magyar Levéltári Portálra (http://archivportal.hu/hu/i-leveltari-piknik/) és a Magyar Levéltárosok Egyesületének Facebook oldalára (www.facebook.com/magyarleveltarosokegyesulete).

 

Levéltári Piknik plakátja                        Levéltári Piknik szórólapja

 Utolsó frissítés: 2020.10.22. Donnerstag, 08:33