Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2014.
Dez.
31.

Széchenyi u. 4. sz. alatti központi épületünkben az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 47 152 839 Ft-os támogatásának köszönhetően megteremtődött az infrastuktúra a levéltár-pedagógiai munkához.

 A TIOP-1.2.2-11/1-2012-0039 azonosítószámú, Múltban kutatva, jelenben mutatva című, 2013 júliusától 2014. december végéig tartó projekt lehetővé teszi a mai kor igényeinek megfelelően kialakított oktatóterekben és virtuális pontokon az infotechnikai és kreatív eszközök használatával a változatos, interaktív levéltári foglalkozásokat. A speciális eszközöknek köszönhetően a más képességekkel élők is bekapcsolódhatnak a programokba. Az épület átalakítása, az eszközök fejlesztése az energiatakarékosság és a környezetbarát megoldások szem előtt tartásával történt. A projektnek köszönhetően valóságosan és virtuálisan mind több diák kerülhet közelebb a levéltár által őrzött írott forrásokhoz és ezáltal a történelemhez.