Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2012.
Nov.
26.

2012. november 26-án bensőséges hangulatú, családias délutánon emlékeztünk Dr. Balogh Istvánra, levéltárunk egykori igazgatójára, Debrecen díszpolgárára, aki idén lenne 100 éves.

Galéria

Meghívó

Rendezvényünket megtisztelte köszöntőjével dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója, valamint Szentei Tamás, Debrecen Megyei Jogú Város Kulturális Osztályának vezetője. A volt kollégáról, kutatóról, tudósról, tanárról derűs és megható emlékeket idéztek fel a debreceni és nyíregyházi kollégák: Lengyel Katalin, Szendiné dr. Orvos Erzsébet, Papp József, dr. Radics Kálmán Debrecenből és dr. Nagy Ferenc Nyíregyházáról. A Balogh család már korábban levéltárunknak ajándékozta Pista bácsi iratait, amit most a kitüntetéseivel tettek teljesebbé. A fondot referense, a hagyaték hű gondozója, Henzsel Ágota főlevéltáros mutatta be.

A születésnapra jelentettük meg Záborszky Lászlóné Balogh Réka és Filep Tibor segítségével Henzsel Ágota szerkesztésében a "Nekem szerencsém volt..." című önéletrajzi kötetet, amelyet a lektor, dr. Láczay Magdolna ajánlott a nagy számú érdeklődő figyelmébe.