Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható. További tájékoztatáshoz kattintson >>> ide <<< .
Hadigondozási jegyzőkönyv
Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2018.
Okt.
19.

1956 online

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve szíves figyelmükbe ajánljuk a Nemzeti Emlékezet Bizottsága perek56.hu oldalát, amely az 1956-os megtorlás során kivégzettek pereinek adatbázisát tartalmazza.

2018.
Okt.
22.

Könyvbemutató az evangélikus templomban

2018. október 20-án a nyíregyházi evangélikus gyülekezet csendes napján ismerhették meg az érdeklődők az egyházközség és a levéltár közös kiadásában megjelent Történetkönyvet és Susztek Sámuel tanító naplóját.
2018.
Nov.
20.

Közös múlt

 

 

 

2018. november 26-án 10 órától

közös múltunk emlékeiről szólunk

levéltár-történeti délelőttünkön

egy rendkívüli kiállítás megnyitásával és

a Kárpátaljai Állami Levéltár

munkájának megismerésével.

                  Meghívó

2018.
Okt.
30.

Köszönetnyilvánítás

Köszönjük mindazoknak, akik kolléganőnket,

Henzsel Ágota főlevéltárost

utolsó útjára kísérték, sírjára virágot küldtek,

részvétüket nyilvánították és

osztoztak a család, valamint a munkatársak gyászában.

 

 

2018.
Nov.
1.

Reformáció MNL - országos projektzáró

2018. október 30-án a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára  Bécsi kapu tér 2-4. sz. alatti gyönyörű épületének kiállítótermében ünnepélyesen záródott az a sikeres projekt, amelyben közel 300 levéltáros éveken át kutatta a reformáció forrásait és tette közkinccsé a feltárt információkat  digitálisan, könyvként, valamint felnőtteknek és gyereknek szervezett rendezvényeken, vetélkedőkön (http://reformacio.mnl.gov.hu/).

2018.
Okt.
10.

Könyvajánló kiállítás

Kamarakiállításunkat ajánljuk mindazok figyelmébe, akik érdeklődnek a Nagy Háború iránt. Tárlóinkban a legújabb szakirodalom mellett dr. Vraukó Tamás, dr. Bene János és Gottfried Barna gyűjteményéből érdekes, régi és ritka köteteket is bemutatunk. 

Galéria

2018.
Okt.
12.

Hársfalvi Péter-emléknap

Dr. Hársfalvi Péter volt levéltár-igazgatóra és főiskolai tanárra emlékeztek születésének 90. évfordulóján szülőfalujában, Ófehértón. A 2018. október 11-ei ünnepség keretében felavatták a róla elnevezett téren állított emlékoszlopot, és bemutatták a község történetét összefoglaló kötetet, amelyben megjelent három levéltáros, Galambos Sándor, Henzsel Ágota és Kujbusné Mecsei Éva írása is.
2018.
Sep.
28.

Levéltári Napok Nyíregyházán

 

Negyedszázados levéltári napjainkon 2018. szeptember 27-28-án a Nagy Háborúról szóló nemzetközi konferenciával és rendhagyó történelemórával ünnepeltünk.

2018.
Sep.
25.

Levéltári óra lengyel és magyar diákoknak

A Vasvári Pál Gimnázium 12. osztályos tanulói 2018 tavaszán kezdték első világháborús projektjüket, a Vita Memoriae 100 programot
2018.
Okt.
13.

Könyvbemutató

Szeretettel várunk mindenkit

a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomba, ahol bemutatjuk

a Reformáció MNL projekt keretében megjelent Történetkönyvet,

valamint Susztek Sámuel nyíregyházi tanító reformkori naplóját.

Meghívó

 Utolsó frissítés: 2018.12.11. Dienstag, 15:13