Múzeumok Éjszakája — Levéltárunk délutánja

2018. június 23-án délután 18 órától a levéltár a Munkácsy a levéltárban című programjára várja a Múzeumok Éjszakájára látogató vendégeket.

Meghívó

Szavazzon Ön is!

A SZAVAZÁS LEZÁRULT!

2018 márciusában az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rajzpályázatot írtunk ki általános iskolás diákoknak. 

Budapesti piknik

Ebben az évben már második alkalommal rendezte meg a Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára a Levéltári Pikniket. A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőségünk nyílt kiadványaink árusítására, levéltárunk bemutatására.

 

Könyvhét 2018

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 2018. június 7-11. között szervezte meg a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok nyíregyházi rendezvényeit, amelyen mi is bemutattuk legújabb kiadványainkat.

 

Címváltozás!

Kérjük az „Én szőke városom” című pályázatunk iránt érdeklődőket, hogy válaszleveleiket az alábbi címre küldjék: palyazatatszabarchiv [dot] hu

Figyelem! A határidő hamarosan lejár!! 

"Én szőke városom"

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára az „Én szőke városom” címmel játékos pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok részére Nyíregyháza újratelepítésének 265. évfordulója alkalmából.

Családkutatásról diákoknak

Június 4-én a Nyíregyházi Waldorf Általános Iskola diákjai látogattak el levéltárunkba a Családi emlékezet című tematikus foglalkozásra. 

A papír varázsa

Szolnoki kollégáinknak köszönhetően május 28-án egy rendkívüli levéltár-pedagógiai foglalkozáson vehettek részt a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola 6. osztályos tanulói.

A Magyar Nemzeti Levéltár Reformáció 500 helyi projektrészének zárása

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára 2018. május 14-én tartotta meg a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából szervezett, többéves levéltári projekt befejező rendezvényét.

Helytörténeti pályázat - 2018

Pályázat:

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és történelmi vármegyéi (Bereg, Szabolcs, Szatmár, Ugocsa, Ung) múltjának történetéből”Utolsó frissítés: 2018.06.21. csütörtök, 18:42
Tartalom átvétel