Búcsú Henzsel Ágotától

Szomorú szívvel tudatjuk,

hogy kolléganőnk,

Henzsel Ágota

főlevéltáros, főtanácsos

2018. október 15-én elhunyt.

Búcsúztatása

2018. október 29-én, hétfőn 14 órától

lesz a nyíregyházi temető főbejárati ravatalozójában.

 

Könyvbemutató

Szeretettel várunk mindenkit

a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomba, ahol bemutatjuk

a Reformáció MNL projekt keretében megjelent Történetkönyvet,

valamint Susztek Sámuel nyíregyházi tanító reformkori naplóját.

Meghívó

 

Hársfalvi Péter-emléknap

Dr. Hársfalvi Péter volt levéltár-igazgatóra és főiskolai tanárra emlékeztek születésének 90. évfordulóján szülőfalujában, Ófehértón. A 2018. október 11-ei ünnepség keretében felavatták a róla elnevezett téren állított emlékoszlopot, és bemutatták a község történetét összefoglaló kötetet, amelyben megjelent három levéltáros, Galambos Sándor, Henzsel Ágota és Kujbusné Mecsei Éva írása is.

Konferencia az arisztokráciáról

2018. október 4-5. között került megrendezésre a Debreceni Egyetemen az a már hagyományosnak mondható konferencia, amely a magyar arisztokrácia társadalmi-közéleti kapcsolatait és szerepvállalásait mutatta be.

Őszi levéltári séta

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához a nyíregyházi Jósa András Múzeum felkérésére kapcsolódva a városnéző kulturális séta első állomása levéltárunk volt. Az érdeklődőknek Nagy Dóra főlevéltáros mutatta be intézményünket, tevékenységünket, valamint néhány kincsünket.

Könyvajánló kiállítás

Kamarakiállításunkat ajánljuk mindazok figyelmébe, akik érdeklődnek a Nagy Háború iránt. Tárlóinkban a legújabb szakirodalom mellett dr. Vraukó Tamás, dr. Bene János és Gottfried Barna gyűjteményéből érdekes, régi és ritka köteteket is bemutatunk. 

Galéria

Levéltári Napok Nyíregyházán

 

Negyedszázados levéltári napjainkon 2018. szeptember 27-28-án a Nagy Háborúról szóló nemzetközi konferenciával és rendhagyó történelemórával ünnepeltünk.

Levéltári óra lengyel és magyar diákoknak

A Vasvári Pál Gimnázium 12. osztályos tanulói 2018 tavaszán kezdték első világháborús projektjüket, a Vita Memoriae 100 programot

Élmények Nyíregyházán

A Múzeumok éjszakájához kapcsolódó levéltári délutánunkon hirdettük ki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére kiírt rajzpályázatunk eredményeit. A versenyt a Pest megyei Baski Bella, dabasi tanuló nyerte.Utolsó frissítés: 2018.10.19. péntek, 09:17
Tartalom átvétel