Tisztelt Ügyfelünk! A hadigondozással kapcsolatos kérelméhez szükséges adatlap a linkre kattintva tölthető le, vagy a jobb oldali menüben a 'Kutató- és ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálat' linkje alatt az oldal alján is megtalálható.
Hadigondozási jegyzőkönyv
2018.
márc.
14.

Gratulálunk!

Szeretettel gratulálunk

Szendiné dr. Orvos Erzsébetnek,

az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltára igazgatójának, aki magas színvonalú munkája, példamutató tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült!

 

2018.
márc.
13.

Rajzpályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára pályázatot hirdet általános iskolás diákoknak.  

 

2018.
márc.
12.

Tenni a hazáért

2018. március 12-én dr. Fazekas Rózsa, a Nyíregyházi Egyetem tanára, a Károlyi Kutatócsoport tagja az 1848–1849-es forradalomra és szabadságharcra emlékező délelőttünkön a nagykárolyi Károlyi család korabeli életébe engedett bepillantást.

2018.
márc.
4.

Gratulálunk kollégáinknak!

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára március 1-jén ünnepli születésnapját, 1756-ban ugyanis ezen a napon adta ki gróf Batthyány Lajos nádor az Archivum Regni címet viselő instrukcióját Csintó Imrének, a

levéltár másnap kinevezett első hivatalnokának. 1995 óta ezen a jeles napon adják át a  Pro Archivo Regni díjat az arra legérdemesebbnek tartottnak, aki az idén egykori kollégánk, Künstlerné Virág Éva, a Magánlevéltárak és Gyűjtemények Főosztályának főlevéltárosa lett.

Gratulálunk kolléganőnknek és mindazoknak a kollégáknak is, akik főlevéltárosi, főtanácsosi, főmunkatársi, tanácsosi és munkatársi címeket vehettek át dr. Szabó Csabától, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatójától.

2018.
febr.
28.

Díjazott lett kiadványunk!

 

A Magyar Levéltárosok Egyesülete "Az év levéltári kiadványa 2017" pályázatának egyik díjazottja lett a Kárpátaljai Állami Levéltárral közös kiadásban megjelentetett Bereg vármegye címeres pecsétje, 1836 című, Kujbusné Mecsei Éva és Mykhailo Mishuk által szerkesztett könyvünk.

2018.
febr.
26.

Elődások a Károlyi családról – baktai szemszögből

 

 

2018. február 26-án Baktalórántházán tartott rendhagyó könyvbemutatóval összekötött mikrokonferenciát a Károlyi Kutatócsoport.

2018.
febr.
14.

Válogatás a Megyery család irataiból

Február 12-én Múltról mindenkinek sorozatunk aktuális rendezvényéhez kapcsolódóan kiállítás nyílt a Megyery család nekünk ajándékozott irataiból.

2018.
febr.
14.

„Aki múltjára érzéketlen, szebb jövőre érdemtelen.”

Február 12-én ajándékozónkat, Megyery Pált ismerhették meg az érdeklődők. 

2018.
febr.
9.

Diákkutatók bemutatkozása a levéltárban

2018. február 9-én a jövő nemzedékének társadalomtudományi kutatásaiból az Y és Z generáció érdeklődési körébe, látásmódjába nyerhettünk bepillantást.Utolsó frissítés: 2018.03.14. szerda, 19:55
Tartalom átvétel